R

Bøger

Indtil nu er det blevet til seks bøger fra min hånd. Du kan læse uddybende info på disse sider. Ligesom her er anmeldelser, information om hvilke biblioteker, der har indkøbt bøgerne, hvor de kan bestilles og til hvilken pris. Jeg har desuden medvirket i en række antologier. Læs om disse herunder.


Læs mere om: Kredsløbsforstyrrelser

... til læsere af nyere dansk litteratur med hang til det skæve og absurde... egner sig fint til analyse i folkeskolens danskundervisning... Novellerne spænder vidt i stil og handling, men har det psykologiske aspekt og den skæve vinkel på samfund og mennesker til fælles... novellesamling der overrasker sin læser.
Dansk Biblioteks Center
Læs mere om: diamanttandsstøv

Ørnbøls ord efterlader en stemning, som bliver hængende i luften. Sørgmodig. Sorgløs. Konstaterende. Flabet. Vedkommende. Eftertænksom. Skøn!
Tine Schytte - Kulturkapellet 


Læs mere om: SYV

... et meget stærkt og intenst lyrisk udspil. Det er en bidende, skarp og vedkommende beretning om afgrunden om en tilværelse mellem himmel og helvede, hinsides godt og ondt. Dette er den kompromisløse beretning om det postmoderne moralske ingenmandsland.
Jakob Friis Andersen - Bogguide.dk


 


Læs mere om: Sange fra Midgaard

...selv om han (mest) bruger moderne frie former, så kan han de rytmiske strofer med rim til fulde... en god oplevelse at læse, med en gedigen brug af sproget og de klassiske virkemidler.
Fyldepennen.

 

 


Læs mere om: Himmelhotellerne

…jeg måtte overgive mig til Ørnbøls absurde univers... på én gang så langt-ude-Larson og så tæt på den moderne virkelighed, at man kan blive helt i tvivl, om ikke det, der her berettes, kunne finde sted, i dette øjeblik, som en realitet...
Litteraturtidskriftet Sentura 


Læs mere om: Barberbladshologrammer

Det er i høj grad det fantastiske sprog, som bærer digtene. Ørnbøl har en fantastisk evne til at vride sproget og forme det, så det udtrykker noget helt præcist.
Kulturkapellet

 


 


Antologier

Forfatterord til forfatterspirer,
Forlaget Jansson 2014
Interview om forfattergerningen
Læs mere: Forfatterord til forfatterspirer

  

Sølvbyen,
Siesta-Forlaget 2011.
Medvirker med novellen Femogtyve flintøkser.
Læs mere: Sølvbyen

 


 

 

Sky City,
Science Fiction Cirklen 2010.
Medvirker med novellen Dreams of Stone.
Læs mere: Sky City

There is a helter skelter feel about this little story and the drawn in, claustrophobic feeling is well portrayed, inciting an oppressive almost panicky feeling.
SFBook Reviews


Fragmenter,
Det Poetiske Bureau 2010
Medviker med to digte.
Læs mere: Fragmenter

 


 

Refleksioner
Forlaget Ny Science Fiction 2009.
Medvirker med novellen Cirkulus.
Læs mere: Refleksioner

'Circulus' af Brian P. Ørnbøl er skrevet i en digt-agtig prosa-stil, og handler om den evindelige gentagelse. Det er et pænt billede, men mere er der ikke at komme efter. :-(
fantastik.dk
 

Streg,
af Ellen Kirstine Hansen 2009.
Medvirker med digtet Streg.
Læs mere i nyhedsarkivet.

 

 


 

Den hemmelige dal,
Forlaget Science Fiction Cirklen 2009.
Medvirker med novellen Cargo Cult.
Læs mere: Den hemmelig dal

...den nærmest lyriske 'Cargo Cult' af Brian P. Ørnbøl skal også nævnes. Novellen er kun 3 sider, men alligevel lykkes det Ørnbøl at skabe et realistisk univers og en fængslende historie.
Den Elektriske Kanin


Ordløst,
Forlaget Ordløst, Dansk Forfatterforening 2009.
Medvirker med fire digte.
Læs mere: Ordløst

 

 


 

I overfladen,
Forlaget Science Fiction Cirklen 2008.
Medvirker med novellen Stendrømme.
Læs mere: Lige under overfladen

Af de nye forfattere kan jeg bl.a. fremhæve Brian P. Ørnbøl og novellen ’Stendrømme’ om kvinden, som bor i byen, der tilsyneladende fortsætter uendeligt.
litteratursiden.dk